مقایسه پردازنده های Intel و AMD
پردازنده یا CPU یکی از دستگاه هایی است که سیستم هایی مانند کامپیوتر، لپ تاپ یا سرور را پردازش می کند و نقش مهمی در عملکرد این دستگاه ها ایفا می کند. در واقع می توان پردازنده را مغز کامپیوتر دانست که مسئول هدایت دستورالعمل های سیستم به سایر اجزا است. کنترل، محاسبات و ارتباط بین اجزای سیستم توسط پردازنده انجام می شود.
اگرچه قطعات سخت افزاری سیستم پیشرفته است، اما آن سیستم به پردازنده قدرتمند مجهز نیست، در عملکرد سیستم دچار اختلال می شویم و کارایی بالایی نخواهیم داشت. پردازنده بخش ثابتی از سیستم است، اما سایر سخت افزارها مانند رم و هارد دیسک در بسیاری از موارد قابل ارتقا هستند. به همین دلیل انتخاب صحیح نوع پردازنده بسیار مهم است و در این مقاله به مقایسه پردازنده های Intel و AMD می پردازیم.
مقایسه پردازنده های Intel و AMD
AMD و Intel مدتهاست که در بازار پردازندهها رقیب یکدیگر بودهاند و هر کدام سابقه طولانی در تولید نیمهرسانا دارند. البته در حال حاضر اپل پردازنده هم تولید می کند، اما این پردازنده ها فقط در محصولات اپل استفاده می شوند. بنابراین، اگر قصد خرید لپتاپ یا کامپیوتری خارج از سری اپل را دارید، انتخاب بین پردازندههای اینتل یا پردازندههای AMD ممکن است برای شما دشوار باشد.
رقابت اینتل و AMD یکی از بزرگترین رقابت های دنیای فناوری است و از سال 2003 (1382) تا سال 2017 (1396) این رقابت یک طرفه و به نفع اینتل بوده است. اینتل یکی از قدیمی ترین غول های تولید کننده پردازنده است که به دلیل رنگ آبی به کار رفته در لوگوی خود به تیم آبی نیز معروف است.جهت اطلاع دقیق از دوره های فتوشاپ با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
عملکرد پایین و دمای بسیار بالای پردازنده های AMD دو عامل ضعیف این شرکت نسبت به اینتل است AMD در سال 2017 با معرفی پردازنده های Ryzen و ارتقای نقش خود در بازار پردازنده ها توانست دوباره به یک برند شناخته شده تبدیل شود. رنگ قرمز لوگوی AMD و رقابت آن با تیم آبی باعث شده است که کاربران این سازنده گاهی آن را تیم قرمز خطاب کنند.
نام گذاری پردازنده های AMD
نام گذاری پردازنده های AMD به پیچیدگی نام پردازنده های اینتل نیست و پسوندهایی که در نام محصولات این شرکت دیده می شود و مشخصه هایی که نشان می دهند در تمامی سری ها یکسان بوده و در مورد پردازنده های رایزن تفاوتی ندارند. . سیستم نامگذاری ترکیبی از نام تجاری، خانواده پردازنده است، شامل تولید، شناسه ویژگی، شماره SKU و در برخی موارد، پسوند آن است. شناسه عملکرد بالاتر نشان دهنده قدرت بیشتر پردازنده است.جهت اطلاع دقیق از دوره های کورل دراو با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
پردازنده های سری Ryzen
سری Ryzen شامل محبوب ترین پردازنده های AMD از زمان آغاز به کار است. پس از چندین سال عملکرد ضعیف در بازار پردازندهها، AMD در سال 2017 با معرفی معماری جدید Zen و استفاده از آن در ماشینهای Ryzen، دوباره وارد عرصه شد. پردازنده های سری Ryzen AMD در مدل های 3، 5، 7 و 9 و پردازنده های سری Core اینتل موجود هستند.
نسخههای رومیزی این پردازندهها در حال حاضر با معماری ۷ نانومتری و نسخههای موبایل و معماری ۶ نانومتری TSMC تولید میشوند. اینتل همچنان از معماری 10 نانومتری برای تولید پردازنده های خود استفاده می کند.جهت اطلاع دقیق از دوره های آموزشگاه پالیز سئو با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
پردازنده های Intel
اینتل سالهاست که در تجارت پردازنده فعالیت میکند. این شرکت محصولات متنوعی را در بازار عرضه کرده است که هر کدام نام، نسل، سری و برند خاص خود را دارند. سری اصلی پردازنده های اینتل عبارتند از: Xeon، Core، Pentium و Celeron..
پردازنده های سری های دیگر تولید شده توسط اینتل مانند سری Atom در تولید تبلت ها، تلفن های همراه و کامپیوترهای اینترنتی و یا در سیستم ها و ایستگاه های کاری صنعتی استفاده می شوند.جهت اطلاع دقیق از دوره های طراحی سایت با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
نام گذاری پردازنده های Intel
برخلاف AMD، اینتل قوانین نامگذاری پیچیدهای برای پردازندههای خود دارد که میتواند باعث سردرگمی زیادی در هنگام انتخاب و خرید برای مصرفکنندگان شود.جهت اطلاع دقیق از دوره آموزش مهارت عمومی برنامه نویسی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
نام تجاری: نام اینتل با علامت تجاری پردازنده شروع می شود و خط تولید کلی را نشان می دهد که پردازنده برای آن طراحی شده است. امروزه رایج ترین برندهای پردازنده های اینتل Core، Pentium، Celeron و Xeon هستند. Celeron و Pentium پردازنده های مقرون به صرفه اینتل هستند، در حالی که سری Core عملکرد بالاتر و ویژگی های بیشتری را ارائه می دهد. پردازنده های سری Xeon به عنوان پردازنده های با کارایی بالا برای استفاده در سرورها و ایستگاه های کاری نیز شناخته می شوند.
شناسه ی تجاری: این ویژگی فقط برای سری Zeon و Core است و پردازنده های Pentium و Celeron از این نامگذاری استفاده نمی کنند. در نام پردازنده های Core، بعد از نام تجاری و قبل از شماره مدل، می توانید یکی از نمادهای i3، i5، i7 یا i9 را پیدا کنید که با عدد بالاتر سطح بالاتری را ارائه می دهد و در برخی موارد مهارت هایی مانند هایپرتریدینگ نیز دارند. به عنوان مثال، پردازنده با ID i7 قدرتمندتر از پردازنده با ID i5 و ضعیفتر از پردازنده با ID i9 است.
سری Zeon از کلماتی مانند برنز، نقره، طلا یا پلاتین برای نشان دادن شناسه برند استفاده می کند.جهت اطلاع دقیق از دوره های آفیس با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید
شناسه نسل و شناسه عددی: بعد از نام برند و شناسه برند، شماره بعدی مربوط به خانواده پردازنده است که با یک عدد یک یا دو رقمی مشخص می شود. شناسه عددی معمولاً یک عدد سه رقمی است و بدون فاصله بعد از شناسه نژاد نوشته می شود. اگر این شناسه پنج رقمی باشد، به دو عدد اول برای نسل پردازنده (دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم) نگاه می کنیم و در غیر این صورت، فقط اولین عدد به نسل پردازنده اشاره می کند (9- تا ششم) .
این دو شناسه به ترتیب تولید پردازنده و مدل دقیق پردازنده را نشان می دهند. به عنوان مثال، یک پردازنده شماره 9800 یک پردازنده نسل نهم است. در حال حاضر (سپتامبر 2022) پردازنده های جدید نسل سیزدهم (Raptor Lake) هستند و با شماره سیزده شروع می شوند.جهت اطلاع دقیق از دوره های پایتون در کرج با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
پسوندهای خط تولید: پسوند SKU یکی دیگر از شاخص های کلیدی ظرفیت پردازنده است. این پسوندها با حروف انگلیسی در انتهای نام هر پردازنده ظاهر می شوند و نوع کاربری هر پردازنده را مشخص می کنند. به عنوان مثال، در خانواده پردازنده های Intel Core، حرف U نشان می دهد که پردازنده برای لپ تاپ های کم مصرف طراحی شده است، در حالی که XE نشان دهنده پردازنده ای است که محاسبات سنگین را انجام می دهد.
پردازنده هایی با پسوند H یا HQ قدرت پردازش بسیار بالایی دارند البته بسته به اینکه پردازنده از کدام سری باشد، معنی پسوندها هم تغییر میکند.برای مثال، همانطورکه گفته شد، حرف U در سری اینتل Core به پردازندههای کممصرف در لپتاپها، اطلاق میشود؛ اما همین حرف در سری اینتل زئون به پردازندههایی اطلاق میشود که در سیستمهایی با تنها یک واحد پردازشی استفاده شدهاند.
پردازندههای اینتل، نسل به نسل با بهبود قابلتوجهی همراه هستند و از قابلیتهای چشمگیری مانند عمر باتری بیشتر، فرکانس بالاتر (حتی تا ۵٫۳ گیگاهرتز)، WiFi 6 اینتل، فناوری تاندربولت ۳ و فناوری 4K HDR پشتیبانی میکنند.جهت اطلاع دقیق از دوره های ایلوستریتور در کرج با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
رقابت بین AMD و Intel در آینده به کجا ختم خواهد شد؟
به نظر می رسد AMD برای تمام سناریوهای احتمالی که ممکن است در آینده رخ دهد، آماده شده است. همچنین این سازنده پردازنده های ساده و مقرون به صرفه تری نسبت به اینتل ارائه می دهد و هر روز محبوبیت بیشتری در بین کاربران پیدا می کند.جهت اطلاع دقیق از دوره های مدیریت آموزش الکترونیکی در کرج با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
رویکردهای متفاوت AMD و اینتل می تواند در آینده نحوه طراحی و تولید پردازنده ها را به شدت تغییر دهد و به رقابت بین AMD و اینتل عمق و پیچیدگی بیافزاید. تعامل این دو فناوری در چند سال آینده می تواند پردازش و محاسبات را برای دهه های آینده شکل دهد.
دیدگاهتان را بنویسید