انواع IP و کاربرد آن در اینترنت
آدرس IP یک شناسه منحصر به فرد است که به هر دستگاه متصل به اینترنت (یا سایر شبکه های مبتنی بر پروتکل اینترنت) اختصاص داده می شود تا این دستگاه ها بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بدون آدرس IP، هیچ رایانه، روتر، تلفن یا دستگاه دیگری نمی تواند به اینترنت متصل شود، زیرا هیچ هویت یا آدرسی برای شناسایی و تبادل داده ندارد. علاوه بر این، آدرس و انواع IP و کاربرد آن در اینترنت اطلاعات ارزشمندی در مورد این دستگاه ها از جمله موقعیت جغرافیایی داده ها، نام شرکت میزبان (در مورد وب سایت ها) و … ارائه می دهد.
انواع IP و کاربرد آن در اینترنت
یکی از مهم ترین پروتکل های ارتباطی که اینترنت بر اساس آن کار می کند، پروتکل اینترنت یا به اختصار IP است. این پروتکل بخشی از پروتکل اصلی و یکپارچه TCP/IP است. به غیر از اینترنت، اکثر شبکه های محلی دیگر دنیا نیز از این پروتکل در ارتباطات خود استفاده می کنند. وظیفه پروتکل اینترنت انتقال بسته های داده از مبدا به مقصد است. اما چگونه این پروتکل ها و مسیریاب های شبکه تعیین می کنند که منبع و مقصد بسته کجاست؟
کلید حل این مشکل آدرسی است که به اختصار آدرس پروتکل اینترنت یا آدرس IP شناخته می شود. هر بسته ای که در اینترنت مبادله می شود دارای یک آدرس IP مبدا و یک آدرس IP مقصد است. این آدرس های IP می گویند که یک بسته از کجا می آید و کجا باید برود. هر کامپیوتر یا دستگاه دیگری که به اینترنت متصل است باید یک آدرس IP معتبر و منحصر به فرد داشته باشد. در غیر این صورت، در واقع نمی تواند به اینترنت متصل شود، بنابراین نمی تواند داده ارسال یا دریافت کند.جهت اطلاع دقیق از دوره های فتوشاپ با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
نسخههای IPv4 و IPv6
پروتکل اینترنت (IP) در تکامل خود در دو نوع اصلی ایجاد شده است: یکی نوع چهارم که به IPv4 معروف است و دیگری نوع ششم است که به IPv6 معروف است. نسخه 4 یا IPv4 همچنان پرکاربردترین نسخه پروتکل اینترنت است، اما با افزایش تعداد کاربران اینترنت و رشد اینترنت اشیا، ظرفیت IPv4 دیگر نمی تواند به حجم این منبع پاسخ دهد. . . . چنین شرایطی باعث شده است که IPv6 جانشین IPv4 در آینده شود، اگرچه IPv6 هنوز قابل استفاده است.جهت اطلاع دقیق از دوره های کورل دراو با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
مفهوم آدرس IP نسخه 4 (IPv4)
در نسخه چهارم پروتکل اینترنت یا IPv4، آدرس های IP 32 بیتی هستند. هر آدرس IP شامل چهار بخش عددی است که با نقطه از هم جدا شده اند. هر بخش می تواند یکی از اعداد 0 تا 255 باشد، برای مثال 127.0.0.1. در IPv4 آدرس های IP با 000,000,000,000 شروع می شود و به 255,255,255,255 ختم می شود.
در مجموع 232 یا 4294967296 آدرس IP را می توان در IPv4 ایجاد کرد. شاید در نگاه اول این تعداد زیاد به نظر برسد اما به دلیل افزایش تعداد کاربران و دستگاه های متصل به اینترنت و همچنین توسعه اینترنت اشیا که میلیون ها دستگاه جدید را به اینترنت اضافه می کند. قالب IPv4 دیگر کافی نیست. به همین دلیل نسخه دیگری از پروتکل اینترنت معروف به IPv6 معرفی شد.جهت اطلاع دقیق از دوره های آموزشگاه پالیز سئو با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
مفهوم آدرس IP نسخه 6 (IPv6)
فرمت آدرس های IP در پروتکل اینترنت نسخه 6 یا IPv6 128 بیت است. در IPv6، هر آدرس IP از هشت قسمت تشکیل شده است که هر قسمت دارای چهار رقم هگزادسیمال است. ما از سیستم اعداد اعشاری در زندگی روزمره خود استفاده می کنیم. هر عدد در سیستم اعشاری از ترکیبی از ارقام از 0 تا 9 تشکیل شده است. مثلا برای نمایش عدد هشتاد و هشت می نویسیم: 88.جهت اطلاع دقیق از دوره های طراحی سایت با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
اما در سیستم هگزادسیمال یا هگزادسیمال عدد از ترکیب 0 تا 15 تشکیل شده است با این تفاوت که بعد از عدد 9 عدد بعدی یک حرف لاتین است مانند: 0, 1, 2, 3, 4, 5. , 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E, F. برای مثال، یک آدرس IP در قالب IPv6 ممکن است این باشد: 2602:0445:0000:0000:a93e:5ca7:81e2:5f9d
فرمت IPv6 تعداد آدرس های IP ممکن را به میزان زیادی افزایش می دهد. آدرس های IP 3.4 x 1038 را می توان با استفاده از قالب IPv6 ایجاد کرد.
آدرس IP استاتیک یا ثابت
اگر یک آدرس IP ثابت توسط ISP به کاربر اختصاص داده شود، آن آدرس همیشه ثابت می ماند و تغییر نمی کند. آدرس IP استاتیک تغییر نمی کند حتی اگر رایانه و روتر دوباره راه اندازی، روشن یا خاموش شوند. آدرس های IP ثابت باید از ISP شما درخواست شود. تمام آدرس های IP را می توان به طور پیش فرض پویا در نظر گرفت. این آدرس ها در یک مخزن مجازی به نام مخزن IP ذخیره می شوند. هنگامی که یک کاربر یک IP ثابت یا ثابت درخواست می کند، یک IP از استخر IP پویا کم می شود و به آنها اختصاص می یابد.
به همین دلیل، شرکت ISP اغلب برای تخصیص یک آدرس IP ثابت هزینه اضافی دریافت می کند.اکثر کاربران از جمله کاربران خانگی و تجاری و حتی سازمان ها معمولاً نیازی به IP ثابت یا ثابت ندارند. اما شرکت های مرتبط با وب (مانند میزبانی وب، سرورهای FTP، سرورهای ایمیل و سرورهای VPN) و آنهایی که خدماتشان مبتنی بر جغرافیا هستند، IP های ثابت را ترجیح می دهند.جهت اطلاع دقیق از دوره آموزش مهارت عمومی برنامه نویسی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
مزایای آدرس IP استاتیک
از آنجایی که IP ثابت تغییر نمی کند، برای مشاغلی که به آدرس های IP متکی هستند، مناسب تر است.
ارائه خدمات بر اساس موقعیت جغرافیایی (موقعیت زمین شناسی) با استفاده از IP ثابت تسهیل می شود. زیرا موقعیت جغرافیایی را می توان از روی آدرس IP تعیین کرد.جهت اطلاع دقیق از دوره های آفیس با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
آدرس IP داینامیک یا متغیر
یک آدرس IP متغیر یا پویا را می توان به طور مداوم تغییر داد. یعنی هر بار که کاربر به اینترنت متصل می شود، شرکت ISP به صورت تصادفی یکی از آدرس های IP را از IP Pool انتخاب کرده و به او اختصاص می دهد. با این حال، آدرس پویا یک کاربر ممکن است برای روزها یا حتی ماه ها تغییر نکند، اما این بدان معنا نیست که آدرس IP آنها ثابت است. اکثر کاربران در حال حاضر با یک IP پویا به اینترنت متصل هستند.
در واقع، زمانی که کاربران از یک ISP اشتراک اینترنتی دریافت می کنند، آدرس IP آنها به طور خودکار تغییر می کند. تغییر آدرس IP تاثیر منفی بر کار روزانه کاربران ندارد و کاربر حتی متوجه تغییر آدرس IP خود نمی شود (مگر اینکه تجهیزات کامپیوتری یا شبکه را بر اساس آدرس IP ثابت پیکربندی کند). آدرس IP پویا گزینه بهتری برای اکثر کاربران است زیرا ارزان تر است و هیچ جنبه منفی ندارد.جهت اطلاع دقیق از دوره های پایتون در کرج با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
مزایای آدرس IP داینامیک
- ارزانتر است.
- نیاز به راه اندازی و نگهداری کمی دارد.
- IPپویا از IP استاتیک ایمن تر است.
با گسترش استفاده از بستر اینترنت، داشتن اطلاعات جامع در مورد استفاده از آن برای همه ضروری شده است.جهت اطلاع دقیق از دوره های ایلوستریتور در کرج با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید .
دیدگاهتان را بنویسید