تشریح موتورهای جستجو

موتور جستجو هر برنامه کامپیوتری است که برای یافتن اطلاعات خاص در هر پلتفرمی استفاده می شود. از نوار جستجو در لیست مخاطبین تلفن همراهتان گرفته تا شبکه کامپیوترهای متصل به هم معروف به اینترنت. اما امروزه وقتی مردم در مورد موتورهای جستجو صحبت می کنند، منظورشان موتورهای جستجوگر وب است. در این مقاله به تشریح موتورهای جستجو می پردازیم.
تشریح موتورهای جستجو
در تشریح موتورهای جستجو لازم به ذکر است که موتورهای جستجو در واقع دستگاه های منشی تلفنی هستند. موتور جستجو یک سیستم نرم افزاری است که وظیفه اصلی آن یافتن محتوا (شامل متن، صدا، عکس، ویدئو و همه فایل های دیگر) در شبکه جهانی وب (WWW) است. محتوایی که به بهترین شکل با درخواست شما مطابقت دارد. (پرسش عبارتی است که کاربر به دنبال آن است) برای شرکت در دوره پاورپوینت در کرج کلیک کنید.
یک موتور جستجو از دو بخش اصلی تشکیل شده است: اطلاعات پایگاه داده و الگوریتم ها.
بررسی تاریخچه موتورهای جستجو
در ابتدای مقاله تشریح موتورهای جستجو باید گفت اولین موتور جستجو به نام Archie ایجاد شد که فقط قابلیت فهرست و نمایش عناوین را داشت به همین دلیل، فایل باید با نام صحیح جستجو شود تا نتایج صحیح به دست آید بعداً به دنبال یک نیاز موجود، دو موتور جستجو به نامهای Veronica و Jughead با قابلیت شناسایی متن ایجاد شدند. برای شرکت در دوره سئو سایت در کرج کلیک کنید.
در سال 1993، اولین ربات برای نظارت بر توسعه اینترنت ایجاد شد. این ربات می تواند لینک های فعال را جمع آوری کرده و در پایگاه داده ذخیره کند. مشکل این ربات این است که در اتصال به وب سایت ها اختلال ایجاد می کند. در همین حال موتور جستجویی به نام w3catalog در اواسط سال 93 وارد اینترنت شد اما هنوز مشکل وب بات ها تمام نشده بود.
موتور دیگری به نام AliWeb برای حل این مشکل ساخته شد. در این موتور جستجو امکان ایندکس دستی صاحبان صفحات وب آنها وجود داشت تا نیازی به استفاده از ربات نباشد. در پایان همان سال، JumpStation بالاخره توانست تمام ویژگی های مهم مورد نیاز یک موتور جستجو را ارائه دهد، اما مشکل این بود که تنها به یک عنوان و عنوان صفحه محدود می شد. در سال 1994، یک موتور جستجوی خزنده وب منتشر شد که امکان فهرست بندی متن را در تمام صفحات فراهم می کرد.
پس از آن، موتورهای جستجوی زیادی به وب معرفی شدند و بزرگترین انقلاب موتورهای جستجوی اینترنتی در سال 1996 با الگوریتمی به نام RankDex که برای رتبه بندی وب سایت ها طراحی شده بود، رخ داد. سپس الگوریتم هایی به نام PageRank معرفی شدند که بر اساس RankDex مدل شده و از بک لینک ها برای رتبه بندی استفاده می کنند. سرانجام در حدود سال 1998 موتور جستجوی قدرتمندی به نام google.com معرفی شد که به محبوب ترین و محبوب ترین موتور جستجو در شبکه های اجتماعی تبدیل شده است.
نحوه کار موتور جستجو
در ادامه مبحث تشریح موتورهای جستجو به این نکته می پردازیم که برای یافتن، طبقهبندی و رتبهبندی میلیونها وبسایت در اینترنت، موتورهای جستجو باید ابتدا دقیقاً اطلاعاتی را که در دسترس است بفهمند و سپس به روشی منطقی به کاربران ارائه کنند. این فرآیند سه مرحله اساسی را طی می کند:
کرال کردن (Crawling)
ایندکس کردن (Indexing)
رتبهبندی کردن (Ranking)
با استفاده از این اقدامات، موتورهای جستجو محتوای تازه منتشر شده را پیدا می کنند، آن را در پایگاه داده خود ذخیره می کنند و در نهایت آن را برای استفاده کاربران دسته بندی می کنند. حال بیایید هر یک از این اقدامات را با هم بررسی کنیم:
- کرال کردن: موتورهای جستجو دارای روبات هایی هستند که به عنوان خزنده و عنکبوت نیز شناخته می شوند. آنها ربات های خود را برای ارزیابی محتوای وب سایت تازه ایجاد شده یا اصلاح شده ارسال می کنند. وظیفه این ربات ها بررسی دقیق صفحات وب برای یافتن زمینه ای است که هر یک در آن ایجاد شده است و محتوای آن چیست. سپس با دنبال کردن لینک های موجود در صفحات به صفحات دیگر می روند و آن صفحات را نیز پخش می کنند.
- ایندکس کردن: پس از نمایه سازی یک صفحه وب، موتورهای جستجو باید تصمیم بگیرند که چگونه این اطلاعات را طبقه بندی کنند. نمایه سازی فرآیند ذخیره سازی صفحات نمایه شده در پایگاه داده های موتورهای جستجو است. هر موتور جستجو پایگاه داده خاص خود را دارد.
- رتبهبندی کردن: زمانی که کاربر یک جستجو را انجام می دهد، موتور جستجو داده های خود را دریافت می کند و اطلاعات مربوطه را از تمام صفحاتی که بازدید شده است ارائه می دهد و سپس فهرست می شود. اما این اطلاعات به چه ترتیبی باید ارائه شود؟همه صفحات موجود بر اساس سیستم رتبه بندی کاربران و نه به ترتیب تصادفی فهرست شده اند. موتورهای جستجو عوامل مختلفی را در نظر می گیرند و بر اساس کیفیت و ارتباط با درخواست کاربر رتبه بندی می کنند.
الگوریتم و نقش آن در نحوه عملکرد موتورهای جستجو
همانطور که در ابتدای مقاله تشریح موتورهای جستجو گفته شد، هر موتور جستجو از مجموعه خاصی از عوامل برای رتبه بندی نتایج جستجوی خود استفاده می کند. این عوامل بر اساس الگوریتم تعیین می شوند. الگوریتم فرآیند یا فرمولی است که توسط آن اطلاعات ذخیره شده به روش های منطقی و معنی دار بازیابی و سازماندهی می شود. این الگوریتم ها به طور مداوم در حال تغییر و به روز رسانی برای بهبود کیفیت نتایج جستجو هستند. بهترین دوره وردپرس در کرج را در آموزشگاه پالیز سئو از دست ندهید.
نکته دیگری که در تشریح موتورهای جستجو مهم است، این است که فاکتورهای به دست آمده از الگوریتم ها از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. بک لینک ها و سیگنال های اجتماعی (فعالیت یک فرد در رسانه های اجتماعی) عوامل بیرونی هستند. این بدان معنی است که ما مسئولیت داریم که به آنها خارج از سایت خود احترام بگذاریم. از سوی دیگر، فریم هایی که باید در سایت رعایت شوند، عوامل داخلی محسوب می شوند. مانند چگالی کلمات کلیدی و لینک های داخلی. بر خلاف فاکتورهای خارجی، این فاکتورها همه در وب سایت شما میزبانی می شوند، بنابراین شما کنترل کامل روی آنها دارید. در ادامه تشریح موتورهای جستجو باید بگوییم، به طور کلی الگوریتم ها به صورت زیر عمل می کنند:
مرحله نخست: تجزیه و تحلیل کوئری کاربران
در تشریح موتورهای جستجو باید بدانیم، اولین قدم برای موتورهای جستجو، درک نوع اطلاعاتی است که کاربر به دنبال آن است. برای این منظور درخواست کاربر را به چند کلمه کلیدی تقسیم می کنند. کلمه کلیدی کلمه ای است که معنی و هدف خاصی دارد. به عنوان مثال، زمانی که کاربر عبارت «چگونه محتوای ارزشمند ایجاد کنیم» را جستجو می کند، موتورهای جستجو از کلمه «چگونه» متوجه می شوند که کاربر به دنبال راهنمایی است.
بنابراین، آنها نتایجی را ارائه می دهند که شامل دستورالعمل های مربوطه است. یا زمانی که کاربر عبارت «خرید لپ تاپ» را جستجو می کند، موتورهای جستجو از کلمه «خرید» متوجه می شوند که می خواهند بخرند. بنابراین، آنها نتایجی را ارائه می دهند که شامل فروشگاه های آنلاین می شود. آموزش حرفه ای دوره فتوشاپ در کرج را با پالیز سئو تجربه کنید.
در ادامه تشریح موتورهای جستجو باید گفت سیستم یادگیری ماشینی هوش مصنوعی (Machine Learning) که در الگوریتمهای موتورهای جستجو استفاده میشود، به آنها کمک کرد تا کلمات کلیدی را به یکدیگر بگویند. مثلاً می دانند که معنی عبارت «چگونه برنامه آنتی ویروس خود را بهبود ببخشیم» همان معنای عبارت «چگونه برنامه آنتی ویروس خود را بهبود دهیم» است. آنها همچنین به اندازه کافی باهوش هستند که اشتباهات املایی را تشخیص می دهند و بسیاری را از کارهای دیگران متمایز می کنند.
مرحله دوم: پیدا کردن صفحات مطابق
در ادامه تشریح موتورهای جستجو باید توجه کرد، مرحله دوم این است که از طریق پایگاه های داده خود بروید و تصمیم بگیرید که کدام سایت ها بهترین پاسخ را برای جستجوی شما دارند. این مرحله یک مرحله بسیار مهم در کل فرآیند جستجو برای موتورهای جستجو و صاحبان وب سایت است. موتورهای جستجو باید بهترین نتایج ممکن را در سریع ترین زمان ممکن ارائه دهند تا بتوانند رضایت کاربران خود را جلب کنند. از طرف دیگر، صاحبان وب سایت نیز می خواهند که وب سایت آنها در این نتایج قرار گیرد تا بازدید بیشتری داشته باشند.
در اینجا نیز استفاده موثر از تکنیک های سئو مرحله ای است که بر تصمیم گیری الگوریتم ها تاثیر می گذارد. برای مشاهده شرایط ثبت نام در دوره کار با + Network plus در کرج پالیز سئو با ما تماس بگیرید.
مهم ترین عناصر موثر در این مرحله عبارتند از:
ارتباط عنوان و محتوا: عنوان صفحه و محتوا چقدر با درخواست کاربر مرتبط است.
نوع محتوا: اگر کاربران تصاویر را جستجو کنند، نتایج شامل تصاویر خواهد بود نه متن.
کیفیت محتوا: محتوا باید کامل، مفید، آموزنده و بی طرف باشد.
کیفیت وب سایت: کیفیت وب سایت مهم است، باید تا حد امکان با استانداردهای موتور جستجو مطابقت داشته باشد.
تاریخ انتشار: برای سؤالات مربوط به اخبار یا موارد دیگری که به موقع بودن مطالب اهمیت ویژه ای دارد (مانند آب و هوا یا نرخ ارز)، تاریخ انتشار محتوا نیز بر رتبه سایت تأثیر می گذارد.
محبوبیت صفحه: به میزان ترافیک سایت بستگی ندارد. بلکه بستگی به این دارد که وب سایت های دیگر چگونه آن صفحه خاص را پیدا کنند. صفحه ای با بک لینک های زیاد از وب سایت های دیگر، محبوب تر از صفحات دیگر بدون لینک یا کمتر است.
زبان صفحه: صفحات باید به زبان خود کاربر نوشته شوند.
سرعت صفحه: صفحاتی که سریعتر بارگذاری می شوند در مقایسه با صفحات کند رتبه بهتری دارند.
نوع وسیله: کاربرانی که در تلفن های همراه خود جستجو می کنند نتایجی را دریافت می کنند که قطعاً پاسخگو هستند.
موقعیت جغرافیایی: نتایجی که با موقعیت جغرافیایی کاربران مطابقت دارند در اولویت هستند.
نتیجه گیری
در نهایت درخصوص تشریح موتورهای جستجو باید گفت، دنیای موتورهای جستجو بسیار گسترده و گسترده است. قبل از اینکه بتوانید درک کاملی از سئو کسب کنید، ابتدا باید خود را با مواردی مانند تشریح موتورهای جستجو و الگوریتم های مرتبط با آنها آشنا کنید. در چند سال اخیر گام های مختلفی در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو برداشته شده است. این اقدامات به کاربران کمک کرده است تا اطلاعات مهم خود را در کمترین زمان ممکن پیدا کنند.
دیدگاهتان را بنویسید